Önemli Açıklama

07-05-2020  | Görüntülenme Sayısı: 705

Federasyon Başkanımız Sayın Salim KAYICI’ dan Gençlik Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’ nun yaptığı Federasyon Başkanları Video Konferansı Sonrasında açıklama; ‘Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, tüm federasyon başkanları ile video konferans yöntemini kullanarak bir toplantı gerçekleştirdi. Öncelikle, şu an içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin spor branşlarına olan etkisi ve normalleşme sürecine ilişkin planlar değerlendirildi. Spor Kulüpleri ve antrenörlerimiz tarafından Federasyonumuza iletilen sorunlar ve şu an kapalı olan tüm spor salonlarının açılışına ve yaşadığı ekonomik zorluklara dair konular ve beklentiler Bakanımıza iletildi. 

Sayın Bakanımız, bu olağandışı süreçten güçlü bir biçimde çıkacağımıza dair inancını da ilave ederek, talep edilen tüm konu başlıklarıyla ilgili federasyonlarla istişare halinde olunacağını ve bir komisyon eşliğinde çalışma yapılarak taleplerin hızlı bir şekilde değerlendirileceğini beyan etti. Komisyon çalışması ile birlikte Bilim Kurulu tavsiyeleri de alınarak salonların açılışına dair olabilecek en uygun bir tarihin duyurulacağı bildirildi.

Bizler de, gerek Bakanlığımızın kurduğu komisyonun gerekse Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyelerini bekliyor, en kısa zamanda salonlarımızda ve spor organizasyonlarımızda  yine hep birlikte olmayı umut ediyoruz.’